Våre favorittdestinasjoner i USA 2018

Uansett om du besøker USA for første eller tiende gang, finnes det alltid noe nytt å oppleve i denne smeltedigelen av drømmer. Mulighetenes land slutter aldri å overraske, så hvorfor ikke la USA bli stjernen i reiseåret 2018? Vi har samlet noen av våre favorittsteder, fra stranddestinasjoner som Miami og Florida Keys til storbyer som Los Angeles og New York. Eller vil du kanskje sjekke ut spennende Chicago eller historiske Boston?

Miami

                                                Ocean Drive i Miami – Foto: iStock      

Sol og strandliv er ofte det første som dukker opp når man tenker på Miami, noe som ikke er så rart siden Miami Beach er en av verdens mest populære strender. Men det som virkelig gjør Miami sjarmerende er den sprudlende kreativiteten og den stilige arkitekturen. De ikoniske, pastellfargede 1930-tallsbygningene langs Ocean Drive er et must når du besøker byen, og du kan kan også oppleve den kreative atmosfæren i alt fra de innovative kunstgalleriene til de særegne restaurantene. På kvelden viser Miami seg fra sin beste side, og byr på et mangfold av spennende muligheter – alt fra trendy takterrasser til eksotiske salsaklubber. Hvis du enda har energi dagen etter kan du hente deg inn igjen med en piknik i solen i Bayfront Park.

 

 Boston

                                                 Beach Hill i Boston – Foto: iStock

Historieelskere kommer til å forelske seg i denne revolusjonerende byen, der du knapt kan runde et hjørne uten å finne deg selv på en ny side av historieboken. Den beste måten å få mest mulig ut av byen er å følge ”The Freedom Trail”, som tar deg til 16 historiske steder rundt om i byen; alt fra Boston Common, som er USAs eldste bypark, til den store obelisken Bunker Hill Monument. I tillegg til historie har byen et stort sportsengasjement, så benytt muligheten til å oppleve en typisk amerikansk fotball- eller baseballkamp. Ta på fotballtrøya og din beste amerikanske aksent og bli med å heie frem New England Patriots eller Red Sox!

Florida Keys

                                                Key West – Foto: iStock

Dette perlekjede av tropiske øyer langs Floridas sydligste punkt lokker med deilige varmegrader, utallige snorklemuligheter og det eneste levende korallrevet i Nord-Amerika. Hvis du liker friluftsliv er det masse å oppleve, men samtidig byr øyene på flere kulturelle aktiviteter enn mange andre tropiske destinasjoner. Den mest spennende øyen er Key West, som byr på en energisk kombinasjon av karibisk arkitektur, kunstgallerier og kule barer.

 

Chigago

                                                 Chicago – Foto: iStock

Skyskrapere og imponerende arkitektur er hverdagskost i The Windy City, men det mange kanskje ikke vet er at Chicago er best på festivaler og spennende eventer. Byen huser fler enn 400 folkefester per år – hovedsakelig innenfor musikkbransjen. Chicago Blues Festival er verdens største gratis bluesfestival, og musikkgiganten Lollapalooza tiltrekker seg et enormt publikum som vil se de beste artistene innen rock, pop, hiphop og elektronisk musikk. Om store arrangementer ikke er din greie, har Chicago noe for enhver smak – prøv en av de kule små gatefestene som finner sted i ulike nabolag hver helg.

 

 Los Angeles

                                                 Downtown Los Angeles – Foto: iStock

Hollywoods hjemby er et ikon i seg selv, og et sted det simpelthen er umulig å kjede seg. Underholdningsbransjen har bidratt til de mange kultstedene innen kunst, musikk og film – som er et must ved et besøk til englenes by. Los Angeles er en by som til tider kan kjennes overveldende, men det er jo også det som gjør byen så spesiell. Her kan man henge på stranden på formiddagen, gå en tur i fjellene på ettermiddagen og danse natten lang på en av de mange klubbene – alt pakket inn i en god dose glitter og glamour.

 New York

                                                   Brooklyn, New York – Foto: iStock

I motsetning til Los Angeles er New York perfekt for deg som foretrekker å oppleve steder til fots. Rundt hvert hjørne finnes det nye gallerier, museer, cafeer og restauranter. Takket være New Yorks fantastiske mangfold har hvert sted en distinkt karakter, så det å vandre rundt og la seg oppsluke av byen kan være like interessant som de klassiske attraksjonene. Men kunst burde alltid stå på agendaen her, og mens du er i The Big Apple er det et must å besøke enten MoMA, The Metropolitan Museum of Art eller Guggenheim.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.