Vores favoritter i USA 2018

Uanset om man besøger USA for første eller tiende gang, findes der altid noget nyt at se. Ja, håbets og drømmenes land stopper aldrig med at imponere, så hvorfor ikke gøre 2018 til året, hvor du (gen)ser nogle af alle herlighederne?

Vi har samlet vores favoritdestinationer – fra strandbyer som Miami og Florida Keys til giganter som Los Angeles og New York City. Hvem ved, måske det bliver i år, at du ser Nordamerikas eneste levende koralrev eller følger The Freedom Trail rundt i historiske Boston…

Miami

Ocean Drive i Miami – Foto: iStock

Stranden er sandsynligvis det første, som dukker op, når du tænker på Miami. Byens strande er i sandhed også lækre – hvem har ikke drømt om at stå i livredderhuset og skue ud over Atlanterhavet? Det, der dog virkelig gør Miami unik, er den sprudlende kreativitet og arkitektur. Gå ikke glip af de ikoniske, pastelfarvede art deco-bygninger langs Ocean Drive eller de cigarrullende og skakspillende lokale i det farverige kvarter Little Havana.

Om aftenen vågner byen for alvor – nattelivet er et velkendt højdepunkt, og du kan vælge mellem alt fra elegante tagterrasser til autentiske salsasteder. Og skulle du have en smule ondt i håret dagen efter, kan du komme dig med en solskinspicnic i Bayfront Park.

Boston

Beach Hill i Boston – Foto: iStock

Historienørder har meget at opdage i denne revolutionære by, hvor du knapt kan runde et hjørne uden at springe ind i endnu et kapitel af historien. Den bedste måde at fordybe sig i historien på er ved at følge The Freedom Trail, som leder dig forbi 16 historiske steder i byen – fra Boston Common, som er USA’s ældste park, til den store obelisk Bunker Hill Monument.

Foruden historie og kultur er kærligheden til sport enorm her – en fantastisk måde at opleve byens sande ånd. Grib derfor muligheden for at se en match amerikansk fodbold eller baseball, hvor du kan få chancen for at se New England Patriots eller Red Sox.

Florida Keys

Key West – Foto: iStock

Denne perlekæde af tropiske øer ud for Floridas sydligste spids lokker med varme temperaturer, utallige dykkermuligheder og Nordamerikas eneste levende koralrev. Du kan med fordel leje en bil og begive dig ud på den 181 kilometer lange Overseas Highway, hvor du kan køre fra ø til ø over det krystalblå hav. Hvis du er til friluftsliv, er der masser at udforske, men øerne tilbyder samtidig et godt udvalg af kulturelle aktiviteter – i højere grad end de fleste tropiske øer. Den mest spændende af øerne er Key West, som byder på en kombination af caribisk arkitektur, kunstgallerier og afslappende barer. Kig f.eks. forbi Ernest Hemingway Home & Museum, der hylder forfatteren, som boede på øen de sidste 10 år af hans liv. Ikke et helt dårligt sted at gå på pension...

Chicago

Chicago – Foto: iStock

Skyskrabere og imponerende arkitektur er hverdagskost i The Windy City – sammen med sportsevents i massevis. Træd for eksempel ud på glasgulvet på 103. etage i Willis Tower eller se Chicago Cubs i fuld aktion på Wrigley Field. Byen kan også noget, når det kommer til folkefester, og den har over 400 festivaler om året – mest af alt med musikken som fokus. Chicago Blues Festival er verdens største gratis bluesfestival, mens Lollapalooza byder et stort publikum velkommen til at nyde de bedste artister inden for rock, pop, hiphop og elektronisk musik.

Los Angeles

Downtown Los Angeles – Foto: iStock

Hollywoods hjemby er noget helt særligt! Underholdningsverdenen har bidraget til de mange kultsteder indenfor kunst, musik og film, og den kreative arkitektur er lige så mangfoldig, som den er overdådig. Selvom den er kendt for at have nogle frygtindgydende trafikpropper, er vores kærlighed til byen større end nogensinde – særligt efter at have set La La Land! Besøg Griffith Park & Observatory, hæng ud på Venice Beach eller få dig en god dosis frisk luft på en udflugt til El Matador – en smuk strand med nogle dramatiske klipper. Om aftenen kalder de ikoniske barer og natklubber – måske du er heldig at finde en crooner bag et klaver et sted.

New York City

Brooklyn, New York – Foto: iStock

New York er i modsætning til Los Angeles perfekt til dem, der foretrækker at udforske byen til fods. Overalt finder du gallerier, museer, butikker, caféer og restauranter, og takket være byens mangfoldighed har de forskellige bydele forskellige karakterer – hvilket næsten er sjovere at udforske end de mange klassiske seværdigheder. Træd ind i China Towns befærdede gader med små uafhængige nuddelsteder og uforståelige skilte, mærk travlheden på Financial Districts Wall Street eller oplev Meatpacking Districts berømte natteliv. Kunst er altid på programmet i byen, særligt på grund af MoMA, The Metropolitan Museum of Art og Guggenheim. Du kan dog også med fordel besøge et af de mere uafhængige gallerier – f.eks. i Brooklyn, der vrimler med hippe steder.

Bliv gratis medlem af Secret Escapes og få op til 70% rabat på håndplukkede hoteller i USA her.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.