Bo ekovänligt på semestern

Dagens ekovänliga fokus har även satt spinn på hållbart resande – och utan att kompromissa på exklusivitet och bekvämlighet. Ta en titt på några av våra favoriter som tagit det ekovänliga tänkandet till nya, stilsäkra höjder.

Juvet Landscape Hotel

Juvet Landscape Hotel. Foto: norskeperler.com

Juvet Landscape Hotel, Norge

Det avlägsna Juvet Landscape Hotel, som synts i filmen Ex Machina, ligger vackert inbäddat i dalen Valldal och är ett utomordentligt fint exempel på norsk eko-arkitektur. Det minimalistiska mästerverket smälter in perfekt i skogslandskapet med sina 28 glasväggsrum som ger en intim upplevelse i denna rofyllda, naturliga miljö. Utöver en enkel och ren estetik, håller även hotellet sin reducerade energikonsumtion i schack.

Belle Mont farm

Belle Mont Farm. Foto: Forbes

Belle Mont Farm

Infinitypool… Foto: The Telegraph

Belle Mont Farm, Karibien

Belle Mont Farm är verkligen en imponerande oas för den ekovänliga resenären med sin samhällsorienterade vision, ett ätbart landskap (inklusive världens mest ätbara golfbana), färsk mat från gården och en utiskt som bjuder på grönskande skogar och karibiskt hav. De avskilda gästhusen, villorna och gården ligger innästlade på ön St Kitts och är designade med resorten och dess omgivningar i åtanke. När det är middagsdags serveras aptitretande rätter gjorda på ekologiska livsmedel från lokala leverantörer eller från Belle Mont Farms 400 tunnland av hållbara odlingar.

1 Hotel Central Park

1 Hotel Central Park. Foto: wallpaper.com

1 Hotel Central Park, New York

En med all rätt självutnämnd tillflyktsort mitt på Manhattan som kombinerar ekovänliga faciliteter med kreativ boutiqueinredning – tänk dig dig ett överflöd av levande växter, återvunnen trä i väggpanelen, ekologiska toalettartiklar och hampablandning i madrasserna, allt i en stilsäker blandning med rustik och modern design. Överallt hittar du  genomtänkta detaljer – från lobbyn som även är som ett marknadsstånd och säljer lokalt odlade råvaror, till det 1200 kvadratmeter stora växthuset med en Greenhouse Suite som har en hel vägg med levande växter.

Elephant Hills Rainforest Camp

Elephant Hills Rainforest Camp Cheow Larn Lake, Khao Sok, Thailand. Foto: elephanthills.com

Elephant Hills, Thailand

Bland frodig vegetation och fantastiska landskap i Khao Sok National Park, ligger Elephant Hills med en stark tro på hållbar turism och med fokus på den utrotningshotade asiatiska elefanten. Här kan gäster få följa med på ’respektfyllda äventyrsturer’ där de får chansen att tvätta, mata och interagera med de vilda bjässarna  – innan de kan dra sig tillbaka till ett lyxigt inrett safaritält i ett av två läger. Elephant Hills arbetar även för att förbättra skolor och livskvaliteten i och runt Khao Sok.

The Milestone Hotel

The Milestone Hotel. Foto: londonhotelsinsight.com

The Milestone Hotel, London

Det sofistikerade, femstjärniga Milestone Hotel är så mycket mer än ett snofsigt Kensington-boende med stadens bästa afternoon tea; de sätter hållbarhet, lokala välgörenheter och gröna initiativ högt på priolistan genom att utbilda sin personal, återvinna allt från glas till batterier, använda energisnåla lampor och 100% koldioxidneutralt vatten. Det grandiosa hotellet stödjer även globala organisationer som till exempel Loggerhead Marinelife Centre i Florida.

Eagle Brae

Eagle Brae. Foto: tripadvisor.com

Eagle Brae, Scotland

För en riktigt unik vistelse det skotska höglandet, testa Eagle Brae – en stugby med självhushåll som tar hållbarhet på lika stort allvar som de tar ett chict landsbygdsboende. Stugorna har öppen planlösning och all energi kommer från förnybara källor som gör varje stuga koldioxidneutral och självförsörjande. Varje stuga är också handbyggd och designad till perfektion – med skotska motiv, kaminer och trämöbler. Ta en morgonkaffe och spana på de vilda rådjuren som betar kring stugorna.

Som medlem i Secret Escapes får du upp till 70 % rabatt på hotell och resor världen över. Det är kostnadsfritt och det enda vi behöver är din emailadress. Bli medlem idag – klicka här.

Tags: × ×

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.