Min by: København

Vores serie ‘Min by’ viser vores yndlingsbyer i et helt nyt lys. Vi snakker med kreative lokale beboere og spørger ind til deres personlige yndlingssteder – det kan være alt lige fra billige restauranter til deres foretrukne kaffebarer. Der er derfor masser af gode tips til, hvordan du kan udforske byen som de lokale.

Vi er startet i vores kære hovedstad København, hvor vi har snakket med en pige, der virkelig har fingeren på pulsen, når det kommer til design – Herle Jarlgaard Hansen, CEO og Founder af markedet FINDERSKEEPERS.

Herles København

Herle (billede: kaktuskbh.dk)

Hvor finder man den bedste kaffe i København?

Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig drikker kaffe (hvilket mine venner tit skælder mig ud for!). Men hvis jeg skulle vælge, ville jeg nok sige The Coffee Collective i Jægersborgsgade. Det er det eneste sted, jeg ved, at alle mine kaffeglade venner får en kaffe-orgasme ved bare at tænke på deres udvalg. Min personlige favorit en varm ingefærlemonade fra Café Navnløs på Vesterbro, der i øvrigt også er det perfekte sted at hænge ud og betragte de forbipasserende.

Hvad er det mærkeligste, du har gjort i København, og hvorfor?

Mine venner og jeg havde en periode, hvor vi drak os fulde og så tog ud at nøgenbade. Vi plejede at cykle ud til Operaen på Holmen, drikke vin og se på kanalerne. Og det ville så som regel ende i nøgenbadning! Sådan som jeg husker det, var det et ret afsides sted, så der var ikke nogen, som kunne se os. Håber jeg i hvert fald…

Herles København

The Coffee Collective (billede: politiken.dk)

Hvis du fik gæster og gerne ville imponere, hvilken restaurant ville du så vælge?

Min yndlingsrestaurant er Manfreds i Jægersborggade på Nørrebro – der er et lille, hyggeligt sted, der serverer virkelig god mad til rimelige priser. Man kan også bestille dagens ret som takeaway. Maden er rustik og enkel, og de bruger friske, økologiske råvarer. Min guilty pleasure er deres tartar – det er den bedste, jeg nogensinde har fået. Jeg er dog ikke den eneste, der elsker det her sted – så sørg for at bestille et bord!

Din foretrukne billige restaurant?

Hvis jeg skal finde noget billigt, kan jeg godt lide at tage på et af Københavns madmarkeder og købe flere små retter, så jeg kan smage på lidt forskelligt. Kødbyens Mad og Marked er min favorit. Det ligger i Kødbyen på Vesterbro og er åbent hver weekend om sommeren. Maden er virkelig lækker og billig, og atmosfæren er super afslappet; du kan nemt tilbringe en hel dag der. De serverer i øvrigt også gode vine og øl.

Herles København

Tartar, Manfreds (billede: mx.dk)

Kan du afsløre dit foretrukne ukendte sted?

Et af de mest populære steder at bade og sole sig er Islands Brygge. Det er for det meste fyldt med folk, der poserer og flekser, hvilket ikke lige er mig – jeg foretrækker et roligere og mindre befærdet sted. Jeg håber, at jeg ikke ødelægger det for mig selv ved at fortælle jer om det, men hvis du cykler længere ud end Islands Brygge, når du til Nokken – et super smukt og relativt ukendt område med kolonihavehuse og badesteder. Det bedste tidspunkt at tage derhen på er selvfølgelig om sommeren, hvor du kan sole dig og læse en bog, men det er også et godt sted at gå tur om vinteren.

Fortæl os om noget, kun en rigtig københavner kender til

Footwork! Det er en klubaften på Nørrebro, der finder sted hver fjerde måned. Der er billige drinks, den bedste musik og plads til alle dine venner – uden gæsteliste. Du kan være lige den, du har lyst til, og alle er velkomne. Jeg har været der fire gange, og det er den bedste fest i København!

Hvad er den bedste gratis aktivitet i København?

Om sommeren kan du besøge Nemoland på Christiania. Hver søndag er der gratis koncerter med både store og mere ukendte kunstnere. Der er altid super hyggeligt, og det er blevet en fast sommertradition for mig og mine venner.

Herles København

Christiania (billede: travel1357.info)

Er der nogle turistfæller, man bør undgå?

Jeg ville personligt gå uden om de dyre restauranter og fadøl ved Nyhavn og i stedet besøge nogle af de virkelig gode restauranter i resten af København. Jeg tror ofte, at der er en tendens til, at turisterne kun ser Indre By. Men jeg vil virkelig anbefale, at de oplever atmosfæren på Vesterbro og Nørrebro – det er det rigtige København! Og statuen af Den Lille Havfrue er virkelig overvurderet (beklager!).

Er der nogle traditioner, udenlandske turister bør kende til?

Det er ikke noget, vi er stolte af, men vi danskere er gode til at drikke alkohol. Vi bruger alkohol som en slags social drivkraft, og så snart vi har fået et par drinks, er vi meget nemmere at snakke med! I København er det også lovligt at drikke offentlige steder – i modsætning til i mange andre lande. Hver sommer forvandler København sig til en kaotisk gadefest under festivalen Distortion. Al trafik bliver omdirigeret i de kvarterer, festivalen bliver afholdt, så der er plads til DJs, koncerter og de mange danseglade deltagere.

Herles København

Goboat (billede: treehugger.com)

Beskriv din perfekte dag i København

Min perfekte dag ville være en varm og solrig lørdag, hvor jeg skulle se mine venner. Jeg ville helt klart starte dagen med morgenmad hos Grød i Jægersborggade – min yndlingsret er deres havregrød med æbler, mandler og saltet karamelsauce sammen med en chai latte. Bagefter vil jeg cykle til Torvehallerne, de to store madhaller i det centrale København. Her ville jeg købe fisk hos fiskehandleren, salat fra Palæo og pizzaer fra Gorm’s.

Så ville vi tage mod Islands Brygge for at leje en Goboat og se København fra vandsiden (Goboat udlejer både, der er drevet af solenergi – og du behøver hverken et certifikat eller en kaptajn). Herefter ville vi lægge til på Christianshavn og spise frokost samt betragte de forbipasserende hus- og sejlbåde. Om aftenen ville vi spise middag på Scarpetta i Rantzausgade (min favorit italienske restaurant) og så tage mod Byhaven og Pumpehuset. Det er en hyggelig gårdhave med træer, bænke, kulørte lamper og den bedste stemning. Her ville jeg se en udendørs koncert, drikke cocktails og feste med mine venner, indtil solen stod op.

Herles København

Scarpetta (billede: politiken.dk)

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle væk fra det hele?

Jeg rejser, så meget som muligt, og det er meget vigtigt for mig at komme ud af København engang i mellem. Når jeg tager en pause fra hverdagen, kan jeg nemlig genoplade batterierne og vende tilbage med fornyet energi. Jeg har ikke noget særligt sted, jeg tager hen – jeg foretrækker at besøge nye steder, hver gang jeg tager ud at rejse. Min plan er at besøge et nyt land eller sted hvert år resten af mit liv. Jeg har lige været på Cuba med min kæreste, og det var så fantastisk og ret surrealistisk på samme tid. Mit næste rejsemål er forhåbentlig Japan, New Orleans eller Sri Lanka.

Hvor ville du tage hen for at opleve Københavns kulturelle og kreative scene?

Jeg er så heldig at arbejde sammen med en masse up-and-coming designere og kreative iværksættere hver dag. De udstiller og sælger alle deres produkter på designmarkedet FINDERSKEEPERS, der finder sted tre gange om året i København. Det er uden tvivl årets største designfix! Ud over det elsker jeg at hænge ud på Charlottenborg; at lade mig inspirere af den moderne kunst, udstillingerne og de mange kreative og inspirerende events, de afholder.

Herles København

FINDERSKEEPERS

Bliv medlem af Secret Escapes, og se alle vores tilbud. Klik ind på vores hjemmeside

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.